Despre produsele cosmetice

La cat timp de la desfacere se impune inlocuirea produsului?

In cazul fondului de ten, valablitatea variaza intre 3 si 6 luni.
Formula pudra, fie ele pudra compacta, pulbere, blush sau fard de pleoape pot fi utilizate timp de un an.
Concelearul in formula cremoasa este indicat sa fie schimbat dupa 6 luni, in timp ce formulele pudra sau stck rezista un an.
Creionul de ochi si de buze trebuie inlocuit dupa 1 an. La fel si in cazullipglossului sau a rujului.
Mascara intodeauna se arunca dupa 3 luni de la deschiderea tubului.


Cateva regului de igena:

1. Pastreaza cosmeticele intr-un loc uscat si racoros.
2. Evita folosirea in comun a produselor de make-up. Boli ale ochilor precum conjunctivita se transmit prin utilizarea aceluias creion de ochi, fard de pleoape sau mascara.
3. Cea mai sigura cale este utilizarea pensulelor de machiaj si a aplicatoarelor de fard. In acest fel, esti sigura ca eviti eventualele posibilitati de contaminare. La randul lor, pensulele se dezinfecteaza periodic pntru a evita despinderea firelor de par natural ale pensulelor. Nu uita sa speli si periuta de la tubul de mascara!
4. Schimbarile de materie in culoare, consistenta sau textura, separarea ingredientelor sau un miros neobisnuit semnaleaza faptul ca produsul respectiv trebuie indepartat din trusa ta de beauty.
5. Chiar daca te grabesti si esti in intarziere, niciodata nu lasa produsele desfacute. Inchide-le ermetic. Iar daca inlocuiesti ambalajele sau sticlutele produselor, asigura-te ca acestea au un sistem complet de izolare, precum cel original.
6. Produsele din plante sunt adesea expuse riscului dezvoltarii bacteriilor deoarece nu contin conservanti.


Curatarea pensulelor:

Pentru curatarea pensulelor este indicat sa utilizezi un sampon special sau daca nu, ca inlocuitor, sampon pentru bebelusi, cu o formula usoara. Incearca pe cat posibil sa samponezi varfurile firelor si nu radacina, pentru a evita deteriorarea adezivului folosit la confectionarea pensulei respective. Clateste cu grija pana cand nu se mai pot detecta urma de culare in apa. Apoi lasa pensulele pe un prosop curat la uscat. Nu le agresa cu prosopul pentru a evita deterioarea formei acestora. Curatarea de face in principiu saptamanal, pentru a nu afecta aspectul pensulelor.

Pastreaza pensulele in pahare decorative, in pozitie verticala, mai degraba decat in trusa de make-up. Sunt usor accesibile si isi pastreaza forma mult mai bine.

Brand-uri